Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • На Великоберезнянщині депутати сварились через кошти, виділені на найбільшу школу району

На Великоберезнянщині депутати сварились через кошти, виділені на найбільшу школу району

Спортивний зал та їдальню у Великоберезнянській загальноосвітній школі все ніяк не відремонтують. Спочатку було виділено кошти на ремонт цієї школи у сумі 500 тисяч гривень. Але цих грошей вистачило лише на незавершений ремонт їдальні та харчоблоку. Тому було подано клопотання на дофінансування з районного бюджету. Депутати прийняли рішення надати ці кошти школі. Однак згодом це рішення змінили.

«З боку голови бюджетної комісії була пропозиція забрати кошти виділені на будівництво спортмайданчика, і третину коштів на ремонт Великоберезнянської ЗОШ», – зауважив Василь Симочко, голова Великоберезнянської РДА

За ініціативи голови районної адміністрації відбулось позачергове засідання, аби змінити рішення, і все ж направити ці кошти на ремонт школи. Сесія розпочалась, і відразу ж оголосили п’ятихвилинну перерву, яка затягнулась на півтори години.

Про що радились за зачиненими дверима, нам не розповіли, та все ж одноголосно прийняли рішення передати кошти на ремонт школи.

«Це було спірне питання між депутатами, оскільки депутати – це політичні фігури, кожен бажає задовольнити потреби власних виборців. Тому це не дивно, коли дуже багато різних думок, особливо, коли треба ділити гроші. Але в принципі ми це питання врегулювали на нараді під час перерви», – сказав очільник Великоберезнянської РДА

Великоберезнянська загальноосвітня школа – найбільша в районі. І саме на її базі проводяться районні олімпіади та конкурси. Учнів тут понад 650, з них майже триста харчуються в шкільній їдальні. Тож питання ремонту їдальні та спортзалу – це питання безпеки та збереження здоров’я школярів.

«Нам дуже потрібно зробити ремонт у спортзалі, особливо підлогу і встигнути це зробити до 1 вересня. Бо в спортзалі робили ремонт дуже давно, своїми силами, але хотілося б, аби тут не було плісняви, бо підлога нижче рівня землі. Хочеться, щоб діти мали можливість навчатись і займатись спортом у хороших умовах», – мовила Ярослава Бланір, директор Великоберезнянської ЗОШ.

250 тисяч гривень, які додатково виділили вистачить на завершення ремонту в їдальні та спортзалі. І вже першого вересні учні зможуть продовжити своє навчання в старій школі, але із значно кращими умовами.