Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Держприкордонслужба оприлюднила відео, як спецпризначенці у масках вриваються у Чопський прикордонний загін

Держприкордонслужба оприлюднила відео, як спецпризначенці у масках вриваються у Чопський прикордонний загін

Держприкордонслужби України оприлюднила заяву з приводу обшуків в Адміністрації відомства 16 серпня 2016 року.

У заяві, зокрема, йдеться, що Державна прикордонна служба не є політичною структурою, а є правоохоронним органом спеціального призначення, основне завдання якого – організація охорони державного кордону України.

"В той же час ми змушені звернути увагу суспільства на те, що в умовах «гібридної війни» спроби блокування системи організації та управління кордоном є недопустимі. 

Ми впевнені, що у військовій прокуратурі більшість – це порядні офіцери, які стоять на сторожі інтересів України. В той же час окремі керівники військової прокуратури учора в черговий раз із незрозумілих мотивів спробували перевести питання кримінальної справи локального рівня на масштаби відомства і при цьому «зіткнути лобами» Держприкордонслужбу та Нацполіцію, організувавши у центрі Києва маски-шоу для російського телебачення. А з ким, кого і навіщо будуть зіштовхувати завтра?... Лише державницька позиція керівництва Держприкордонслужби – не реагувати на провокації дозволила уникнути банального зіткнення та трагічних наслідків", – йдеться у заяві прикордонників.

"Так, в Держприкордонслужбі, як і в державі, є багато проблем, але у відомстві борються з ними і готові лише посилювати тиск на злочинність на державному кордоні. Проте ця робота тільки тоді буде успішною, коли правоохоронні органи будуть діяти спільно і в інтересах народу України, а не чиїхось особистих. Для того, аби встановити істину в незаконній вирубці лісу на Закарпатті, потрібно працювати на Закарпатті і встановлювати причетних осіб і з інших структур і відомств які, безумовно, є. Державна прикордонна служба продемонструвала, що є відкритою для слідства і співпраці. За нашою інформацією було оголошено підозру 4 військовослужбовцям Чопського загону, до речі, це було не вчора, а ще понад 1,5 місяці тому. Ми передали до Генеральної прокуратури матеріали, які свідчать про інші епізоди справи з можливими ознаками злочинних дій. Ми попросили наших словацьких колег також розібратися у ситуації та подати наявну у них інформацію", – додають у відомстві.

Нагадаємо, головною військовою прокуратурою спільно з Департаментом боротьби з економічними злочинами МВС України 16.08.2016 проведено обшуки в приміщеннях Державної прикордонної служби України, Центру управління службою Чопського прикордонного загону та Західного регіонального управління ДПС України. Арештовано чотирьох офіцерів Чопського прикордонного загону.