Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

В Ужгороді засудили велосипедиста, який скоїв нетипову ДТП

Зазвичай, учасниками дорожньо-транспортної пригоди є велосипедисти, пішоходи й водії, причому останні, у переважній більшості випадків, є винуватцями дорожніх ситуацій.

Проте, суддею Ужгородського міськрайонного суду притягнуто до відповідальності саме велосипедиста, який грубо порушуючи правила дорожнього руху здійснив наїзд на пішохода, чим спричинив йому середньою тяжкості тілесні ушкодження, – стверджує прес-служба Ужгородського міськрайонного суду. 

Так, на початку липня ужгородець, керуючи велосипедом здійснив наїзд на 86-річного дідуся. Подія відбулася в пішохідній частині міста, тож велосипедист порушив заборону рухатися по тротуарах і пішохідних доріжках.

У судовому засіданні встановлено, що велосипедист після вчинення наїзду на пенсіонера, з місця події зник й допомогу не надав. Тілесні ушкодження, що виникли внаслідок ДТП спричинили довготривале, понад місяць, лікування потерпілого, а також заподіяли йому матеріальні збитки у розмірі 10 тисяч гривень.

Потерпілий стверджує, що порушник у скоєному не розкаюється, оскільки не тільки не відшкодував витрати на лікування, а й не попросив вибачення.

Враховуючи вищевказані обставини, суд призначив велосипедисту покарання у вигляді позбавлення волі строком на 2 роки, звільнивши особу від реального відбування покарання з іспитовим строком на той самий строк.