Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Мукачівська красуня, яка представляла Закарпаття на "Міс Україна", розповіла про своє благородне захоплення

Мукачівська красуня, яка представляла Закарпаття на "Міс Україна", розповіла про своє благородне захоплення

19-річна студентка УжНУ Діана Переста, яка на початку вересня боролась за корону «Міс Україна 2016», під час спілкування з журналістами в прес-центрі «Панорама» розповіла, як саме і чому почала займатися благодійністю.

«Коли організатори конкурсу зателефонували мені і привітали з потраплянням в 50 претенденток «на корону», вони одразу ж повідомили про обов’язкову умову – створення власного благодійного проекту. Я довго думала над тим, що саме мені обрати, оскільки розуміла, що повинно бути щось важливе і відповідальне для мене. Я звикла до того, що за що не берусь – доводжу це до логічного кінця. Я обрала онкологію, тому що розумію що 80% діток, які мають онкологічні захворювання, можна вилікувати, просто потрібне сучасне обладнання і належний стан в лікарні», – розповідає Діана Переста.

Як розповіла красуня, «перед тим, як організовувати благодійний проект ми навідались в Мукачівське дитяче онкогематологічне відділення, де поспілкувались з головним лікарем медустанови. Дізнавшись, чого наразі потребує заклад ми організували благодійний вечір і два велозаїзди, на яких ми зібрали біля 80 тисяч гривень. На ці гроші ми придбали ультразвукові інгалятори, ультрафіолетові рециркулятори, встановили бойлер в лікарні».

Розмовляючи про плани на майбутнє, студентка УжНУ розповіла про найближчу ціль, яку вона поставила перед собою, а саме допомогу дівчині Тетяні Голубці з Тячівщини, якій потрібна трансплантація кісткового мозку. На лікування цієї дитини потрібно 150 тисяч доларів, але дівчина впевнена, що за підтримки мукачівців та закарпатців необхідну суму вдасться назбирати.