Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Київ та Будапешт домовилися про майбутню співпрацю щодо впорядкування річок на Закарпатті

Київ та Будапешт домовилися про майбутню співпрацю щодо впорядкування річок на Закарпатті

Україна та Угорщина посилять співпрацю у природоохоронній сфері та вироблять спільний план майбутньої співпраці. Про це повідомив міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак за результатами зустрічі з міністром національного розвитку Угорщини Міклошем Шестаком. 

«Ми маємо спільний кордон і спільний інтерес у природоохоронній роботі. Міклош Шестак добре знайомий з проблемами наших прикордонних регіонів. Українська делегація домовилася про вироблення спільного плану співпраці, у якому, зокрема, стануть пріоритетними питання впорядкування водних об’єктів на Закарпатті», – повідомив Остап Семерак.

Він зазначив, що актуальними залишаються питання посилення співпраці між Україною та Угорщиною щодо вдосконалення систем прогнозування та моніторингу паводків, а також можливостей акумулювання паводкового стоку у гірських та рівнинних місцевостях.

Читайте також:
Орбан повідомив про рішення відмінити для українців плату за національні візи до Угорщини

«Протягом останніх років, зокрема за фінансової допомоги Угорщини, ведуться роботи з модернізації спільної інформаційно-вимірювальної системи «Тиса», яка призначена для прогнозування паводків та вжиття заходів із захисту територій від можливих затоплень. З огляду на це Україна зацікавлена у залученні фахівців та підтримці цього проекту», – зазначив Остап Семерак.

Він наголосив, що все-таки першочерговим напрямом міжнародної співпраці України з Угорщиною є перехід на європейські стандарти експлуатації і обслуговування прикордонних гідротехнічних споруд, обробка і передача інформації з питань протипаводкового захисту, надзвичайних ситуацій, гідрометеорології, якості прикордонних вод та обліку використання водних ресурсів.

Нагадаємо, 24-го та 25 листопада українська урядова делегація перебуває з офіційним візитом в Угорщині.