Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • В облраді виникла жвава дискусія під час обговорення наслідків паводку

В облраді виникла жвава дискусія під час обговорення наслідків паводку

Друге пленарне засідання дев’ятої сесії облради VІІ скликання розпочалося із заслуховування водників краю щодо наслідків страшного паводку на Закарпатті у грудні цього року. 
Перед депутатами доповідав заступник начальника Басейнового управління водних ресурсів річки Тиса Володимир Плющ.

«Така катастрофічна ситуація в області склалася через накладання трьох паводкових хвиль – спочатку відбулося таяння снігу, потім пройшли два кущових потужних фронти, після яких випала місячна норма опадів. Аналіз наслідків нашим управлінням робиться й досі. Попередньо можемо сказати, що найбільш проблемними ділянками виявилося верхів’я річки Теребля. Була зруйнована дамба на 150 метрів, а потім додатково розмито ще 50 метрів. Ми мали вже готовий проект, однак не вистачило буквально короткого проміжку часу, аби встигнути його реалізувати. Кошторис через руйнування виріс з 5 до 7 мільйонів гривень… Тож маємо першочергові задачі для втілення…», – зазначив Володимир Плющ.

Виступ представника водного господарства викликав бурхливу реакцію обласних депутатів, які, зокрема, наголосили, що проблем і проблемних ділянок набагато більше, ніж зазначив доповідач. Міри, які реалізують водники, назвали недостатніми і наполягли на швидкому переходу від аналізу до висновків, які негайно треба зробити і втілити реальні заходи для недопущення таких наслідків паводку. Лунали навіть пропозиції записатися на прийом до керівництва держави усього депутатського корпусу облради.

Нагадаємо, що зараз триває підрахунок збитків, завданих грудневим паводком. У період підняття рівнів води у головних річках Закарпаття було підтоплено понад 2400 га сільгоспугідь та до тисячі дворогосподарств.