Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

В Ужгородському районі висадили більше півгектара лісу

Тисячу шістсот молодих саджанців – вісім сотень дерев модрини європейської та стільки ж ясенів – посадили вчора в Ужгородському лісництві в рамках акції «Майбутнє лісу в твоїх руках».

Разом із вихованцями Кам’яницького шкільного лісництва до висадки в урочищі Дубки, що в районі села Кам’яниця, долучилися керівники краю – Геннадій Москаль та Михайло Рівіс, а також керівники та представники структурних підрозділів обласної адміністрації, Ужгородського РДА та райради, лісівники.

Читайте також:
Перші лісовідновлення стартували: на Берегівщині висаджено понад 26 тисяч саджанців

Висадку дерев здійснили на місці колишнього розсадника площею 70 соток, який не використовувався більше 30 років, – тут лісівники знайшли місце колишнього суцільного зрубу. Для посадки обрали рідкісний вид модрини європейської, яка в Україні поширена лише в західних Карпатах. А поруч висадили ясен білоцвітний. Обидва дерева, які в природному стані ростуть тільки на території Закарпатської області, занесені до Червоної книги України. Як стверджують лісівники, висадка модрин та ясенів на одній території сприятиме гарному росту обох видів дерев.