Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

З вересня в області не буде аналогового телебачення

Припинення аналогового та перехід на цифрове телевізійне мовлення – це чекає на закарпатців вже з початком нового кварталу. До 31-го серпня закарпатцям, які користуються аналоговим телебаченням, слід подбати про інші методи ввімкнення сигналу.

Постраждають тільки ті глядачі, які ловлять сигнал з допомогою телеантени. Які ж плюси від цифрового телебачення ? Фахівці кажуть: вища якість зображення, звуку, стабільний сигнал та більше каналів.

Читайте також:
Юний закарпатець змагається у конкурсі від телеканалу "1+1"

Не варто хвилюватися жителям, які вже користуються чи то супутниковим, чи то кабельним телебаченням. Разом із тим, хоч про відключення аналогового телебачення говорять вже не перший рік, на Закарпатті працює всього 6 передавачів цифрового сигналу. Відтак 2 райони області, Міжгірський та Воловецький, досі не мають цифри взагалі. Частково відсутній сигнал і на Тячівщині.

Наразі працюють над вирішенням проблемних питань. Колись в області діяла програма, згідно з якою жителів забезпечували обладнанням. Зараз такої немає. Що ж стосується вартості необхідного обладнання, то загальна сума наразі складає близько 1000 грн. Більше — у сюжеті "М-студіо".