Села з перчинкою: як на Закарпатті виготовляють паприку

У Великій та Малій Доброні, що на Ужгородщині, щороку виготовляють до 150 тонн солодкої паприки. Ці овочі вирощують тут у кожному дворі десятиліттями.

Перець став своєрідним брендом цих двох сіл. А самі населені пункти вважають закарпатською столицею солодкої приправи.

Читайте також:
Як живуть "капустяні бізнесмени" Закарпаття

Червону паприку тут сіють гектарами. І щовересня солодкому перцю присвячують колоритний фестиваль. Більше – у сюжеті "Сіріусу".

 

Як раніше писало інтернет-видання "PMG.ua", у теплицях Заріччя дозріває новий урожай.

Новини Закарпаття  у твоєму Viber.