Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Омелян хоче відновити аеропорт у Мукачеві, але є нюанс

Міністр інфраструктури Володимир Омелян вважає за необхідне відновлення аеропорту в Мукачеві для повноцінного функціонування авіасполучення між Києвом і Закарпаттям.

"Сподіваюся, що в цьому році ми запустимо нове авіасполучення між Києвом та Ужгородом. Це перехідний варіант, є проблеми в тому, що ужгородський аеропорт не може розвиватися, оскільки з одного боку він затиснутий містом, а з іншого – кордоном. Там дуже коротка злітна смуга, яка може приймати тільки невеликі літаки. Для повноцінної роботи потрібно відновлювати аеропорт Мукачева або будувати десь в іншому місці. Поки що дискусія ведеться", – сказав він.

Читайте також:
Міністр Омелян заявив, що у 2020 році у Мукачеві можуть збудувати аеропорт

За словами міністра, Мінінфраструктури сподівалося на виділення коштів на відновлення аеропорту "Мукачево" у держбюджеті-2019, однак ця ініціатива не була підтримана депутатами Верховної Ради.

Міністр додав, що для відновлення аеропорту "Мукачево" необхідно відновити 2,5 км злітної смуги (вартість від 2 до 3 млрд гривень) та будівництво терміналу (від 20 до 15 млн євро).

Нагадаємо, міська влада Мукачева шукатиме інвесторів для будівництва цивільного летовища на місці колишнього військового аеродрому.