Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

У Мукачівському районі вже висадили понад 6 тисяч дерев

28 березня на території Мукачівського держлісгоспу, Мукачівського лісництва було закладено новий дубовий ліс. Акція «Майбутнє лісу у твоїх руках» набула масштабності на Закарпатті й здобула немало прихильників-природолюбів, які щороку долучаються до посадки закарпатських лісів.

Цього весняного дня до акції долучилися також представники деревообробного господарства – фірми «ЛЕТА» та школярі Жнятинської ЗОШ І-ІІ ст.

Метою проведення Акції є не лише посадка лісокультур, а й обмін інформацією між її учасниками. Не лише фізично попрацювати, а й корисного почерпнути для себе – покликано Акцією. Зокрема, чимало дізнатися про особливості посадки різних лісових культур, навчитися правильно садити дерева, вірно вибирати ту чи іншу породу дерев для своїх потреб та побачити майстер-клас із посадки дерев від досвідчених лісівників, почути чимало корисних порад із правильного вибору тієї чи іншої культури для посадки на своїй присадибній ділянці виходячи зі складу ґрунту – все це з користю для себе і для навколишнього середовища.

Читайте також:
Як закарпатські лісівники туризм розвивають: очільник галузі розповів ідеї

Як розповів лісничий Мукачівського лісництва Олександр Зварич, ділянка, на якій здійснювалася посадка від зрубу 2019 року і одразу ж навесні лісівниками було прийняте рішення її заліснити.

На площі 0.1 гектара лісівники створили нові лісові культури комбінованим способом – посів жолудя, посадка саджанців ясені звичайного, дуба австрійського та дуба македонського й горіха чорного для покращення породного складу.

Головний лісничий Мукачівського держлісгоспу Василь Русин: «Мукачівське лісове господарство до весняної посадки готове. Цього року в рамках акції «Майбутнє лісу у твоїх руках» плануємо заліснити 88,5 гектара лісокультурної площі. Для цього у нас є достатня кількість посадкового матеріалу, адже минулої осені лісівники зібрали рясний врожай – 4500 жолудів дуба звичайного та дуба скельного. Інший посадковий матеріал із наших лісових розсадників».

Раніше повідомлялось, що лісівники Закарпаття розпочинають рейди із вилучення первоцвітів.