У Закарпатській області приготувати шашлик виходить найдорожче в Україні
Асоціація постачальників торговельних мереж порахувала в якому регіоні шашлик буде найдорожчим і найдешевшим.
Беремо найпростіший рецепт для цієї смачної страви: 2 кг свинини, 500 гр ріпчастої цибулі, сіль і чорний мелений перець за смаком. А шашлик ми будемо їсти з духмяним житнім хлібом вагою 500 гр.
Рецепт приготування нашого шашлику наступний: м’ясо помити й порізати на шматки. Цибулю почистити та дрібно нарізати. М’ясо посолити, поперчити і перемішати з цибулею.
Залишити маринуватися на 2-3 години. Дістати м’ясо з маринаду та струсити надлишки. Нанизати свинину на шампури. Підготувати вугілля. Воно не має бути занадто розпечене. Обсмажити м’ясо до готовності, час від часу перевертаючи. Нарізаємо житній хліб.
Як виявилось на початок березня 2019 року найдорожче приготувати шашлик у Закарпатській області, і обійдеться він у 267,2 грн, тоді як найдешевший в Тернопільській області – 217,4 грн. Різниця у вартості складає 50 грн, або 23%.
ТОП – 3 найдорожчих регіонів виглядає так:
- Закарпатська область – 267,2 грн,
- Харківська область – 262,2 грн,
- Київ – 256,7 грн.
А перша трійка найдешевших регіонів наступна:
- Тернопільська область – 217,4 грн,
- Волинська – 226,4 грн,
- Львівська – 235,1 грн.
А тепер розглянемо нашу смачну страву в розрізі складових:
1. Свинина – 2 кг
Найбільша вартість в Закарпатській області – 247,6 грн
Найменша на Тернопільщині – 199 грн.
Різниця в ціні між регіонами становить 48,6 грн за 2 кілограми.
2. Цибуля – 500 гр
Найдорожча цибуля в Луганській і Тернопільській областях – по 10,6 грн.
Найдешевша на Львівщині – 9,5 грн.
Різниця в ціні – 1,1 грн за 500 г.
3. Житній хліб – 500 г
Найдорожчий у Києві – 12,8 грн за 500 г.
Найдешевший на Тернопільщині – 7,8 грн за 500 г.
Різниця в ціні становить 5 грн на 500 г.
Раніше видання порівнювало ціни в Україні, Чехії та Словаччині.