Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Впродовж доби вогнеборці гасили 13 пожеж в екосистемах

13 пожеж в екосистемах, серед яких одна лісова, зафіксували впродовж минулої доби на території Закарпатської області. Горіло у восьми районах краю. Найбільше, а саме 4 випадки,  виникли в Ужгороді та Ужгородському районі. По два випадки зареєстрували на територіях Міжгірського та Мукачівського районів.

Ще горіло в Перечинському, Виноградівському, Свалявському, Хустському та Іршавському районах. Загальна площа знищеної рослинності складає близько 8 га.

Так, вчора виникло загорання лісової підстилки та сухостою в районі селі Невицьке Ужгородського району. Над ліквідацією пожежі працювали лісники, яким вдалося запобігти поширенню вогню на значні території та зупинити пожежу на площі 0,5 га.

Читайте також:
10 вогнеборців гасили пожежу в Мукачеві

А ось у Виноградівському та Мукачівському районах рятувальникам довелося приборкувати займання сухої рослинності на площах, що складали по 1 га. У міжгірських вогнеборців в першому випадку площа пожежі дорівнювала 3 га, а в другому – 0,5 відповідно.

Зазначимо, що Управління ДСНС України у Закарпатській області вкотре закликає мешканців краю утриматися від практики спалювання сухої рослинності.

Нагадаємо, під час пожежі на Мукачівщині згоріли живцем 10 тварин.