Як закарпатці готуються до Великодня
До Великодня в краї готуються особливо. Ще за тиждень до свята на ринках був ажіотаж. І зараз продуктів не бракне, але бракне коштів у гаманцях. Продавці кажуть, люди беруть всього по-трохи, якщо раніше брали цілий окіст, то цьогоріч максимум шмат шинки вагою до 1,5 кг.
Те саме і з городиною. Беруть по кілька штук, а не кілограмами. В пріоритеті овочі. Та й ті перед святом підскочили в ціні. Капуста по 55, огірки 70, помідори — 60 гривень за кілограм. Фрукти — тільки символічно.
Попри все закарпатці стараються покласти в кошик головні продукти Великодня — шинку, паску, писанки, сир, ковбасу. За можливості урізноманітнять наповнення — готові по кілька тижнів економити, головне аби Паска була щедра. Докладніше – у сюжеті.