Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

На Закарпатті запрацював тимчасовий пункт перетину кордону

Протягом п’яти днів, починаючи від сьогодні, на українсько-польському кордоні функціонуватиме пункт перетину кордону «Лубня – Волосате». Його відкрили 1 травня на околиці села Лубня Великоберезнянського району відповідно до домовленостей з польською стороною.

Ініціативу щодо створення можливості перетину кордону до Республіки Польща через територію Закарпаття реалізовано у рамках «Днів добросусідства України та Польщі», яку проводять разом з Підкарпатським воєводством.

На території, де сьогодні відкрили тимчасовий пункт перетину кордону, пролягає популярний туристичний маршрут, то ж у майбутньому тут планується створення постійного міжнародного пункту пропуску, де оформлятимуть громадян усіх держав світу.

Читайте також:
Закарпатці повертаються на заробітки: на КПП чималі черги

Наразі пропуск осіб здійснюється з 08.00 до 20.00 за дійсними документами на право перетину кордону. Контрольні операції здійснюють прикордонники Чопського загону. Перевірку документів проводять з використанням рухомого комплексу «Гарт-1/П», який забезпечує внесення інформації про оформлених осіб до загальної бази даних прикордонного відомства.

Перші статистичні цифри свідчать про досить високий інтерес подорожніх до можливості потрапити до Польщі саме у цьому місці. Станом на 15.30 на вибуття з України оформлено 286 осіб, з яких 200 громадян України та 86 громадян інших держав. На в’їзд в Україну здійснено пропуск 335 осіб, з яких 124 українці та 211 іноземців.