Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Чеські вчителі приїхали на Закарпаття

Делегація вчителів із чеської Височини перебуває цими днями на Закарпатті. Вчора педагоги після візиту до ужгородської ЗОШ №3, де як другу іноземну вивчають чеську мову, мали зустріч у міській раді із заступником міського голови Ужгорода Олександром Білаком.

«Нам приємно, що співпраця між нашими навчальними закладами продовжується, розвивається і співпраця між містами, зокрема вже наступного місяця їхатимемо у місто-побратим Їглаву. Ми маємо хороші традиції, які позитивно впливають на розвиток наших дітей, молоді. Хочеться, щоб і надалі співпраця у всіх сферах, у всіх напрямках створювала хороші умови для розвитку нашої молоді. Це найголовніше наше завдання», – відзначив Олександр Білак.

Читайте також:
Вчителька з Мукачева перемогла у ІІ турі конкурсу "Учитель року–2019"

Чеські гості зі свого боку подякували за можливість відвідати не тільки заклади освіти, а й побувати у міській раді, поспілкуватися. Минулого року ужгородські вчителі відвідали Чехію, зараз чеські педагоги з візитом у нас. Гості з Чеської Республіки відзначили хорошу співпрацю між українськими містами і зауважили, що було би добре, аби більше закарпатських шкіл знаходило собі партнерів на Височині.

У рамках візиту делегація Височини в Ужгороді познайомиться з визначними місцями обласного центру Закарпаття, побуває ще у ЗОШ №4 зі словацькою мовою навчання, відвідають гості також Мукачево та Колочаву.