Кавова культура на Закарпатті: спеціалісти розповіли про вплив напою на організм
Закарпаття часто називають кавовою столицею, а тутешніх мешканців важко уявити без бодай однієї філіжанки кави. Хтось полюбляє міцну, хтось із різними додатковими складовими. Випиваючи кілька чашок цього напою, мало хто замислюється про ті процеси, які в цей момент відбуваються в організмі людини та як він впливає на роботу серцево-судинної і травної системи.
Якщо ж ви переймаєтеся своїм здоров’ям і не бажаєте зневоднення, то кожні дві порції кави варто компенсувати чотирма склянками чистої води і тоді шкоди для організму не буде, — кажуть нутриціологи.
Кава – не лише хороший стимулятор мозкового штурму, а і можливість зупинитись для перепочинку. Будь-який кавовий напій готують зі смажених плодів – «бобів» кавового дерева. Існує безліч рецептів приготування смачної кави, але найпопулярніший та, за словами бариста, найсмачніший – 80% арабіки та 20% робусти. Більше – у сюжеті.
Нагадаємо, на Закарпатті школярці у капучино підмішали віагру.