Як правильно вибрати кавун чи диню, — закарпатці діляться власними секретами
Кавуни на першому місці, а дині на другому. Такий рейтинг найулюбленіших літніх смаколиків. Хоча традиційно пік популярності на ці фрукти та ягоди припадає на серпень, проте й зараз закарпатці залюбки їх купують. Надають перевагу все ж не стихійним пунктам продажу – на узбіччях доріг, а на продовольчих ринках та у магазинах, де перевіряють їх якість, зокрема на вміст нітратів, нітритів та інших небезпечних для здоров’я речовин.
Ужгородці надають перевагу кавунам, дині – на другому місці за популярністю. Кажуть, це не тільки смачно, а й корисно. Продавці центрального продовольчого ринку запевнили, кавуни та дині – з Херсону. Самі їх їдять, тому, кажуть, це цілком безпечно! Крім того, якість продукції ретельно перевіряється фахівцями перед тим, як попасти на прилавки. Також продавці діляться секретами, як правильно вибрати фрукт чи ягоду, аби не прогадати. Хоча зазвичай пік популярності на кавуни та дині припадає на серпень, проте цього року закарпатці вже у липні масово почали їх смакувати. Детальніше дивіться у відеосюжеті каналу М-студіо:
Нагадаємо, що на Закарпатті знаходиться одна з найбільших плантацій унікальної ягоди в Україні.