Ракошинський монастир пропонує класний сир
При підїзді до Ракошина з боку Мукачева простір наповнений монастирським дзвоном. Свято-Покровський чоловічий монастир немов магнітом притягує до себе вірян і туристів.
Прочитавши молитву перед намоленими образами і запаливши свічечку за здравіє чи за упокой, туристи прямують до монастирської сироварні, яка розташована прямо у дворі святої обителі. Кілька років тому настоятель монастиря отець-архімандрит Митрофан (Шимон) – людина із Божим даром і господарською жилкою – вирішив створити тут власну монастирську сироварню, яка б завершувала цикл сільськогосподарського виробництва у підсобному господарстві монахів. За наукою їздили аж в Італію, запрошували іменитих сироварів до себе, щоб повніше перейняти їх досвід.
Нині сироварнею опікується послушник Василь, який щодня виготовляє близько п’ятдесят кілограмів апетитної продукції понад півтора десятка найменувань. Про якість сиру свідчить той факт, що закарпатські заробітчани везуть сири не з Італії додому, а у зворотньому напрямку. Окрім бринзи, твердих фірмових сирів на зразок "Шимон", монастирська торгова лавка пропонує широкий асортимент продукції власного виготовлення: соняшникову олію, тушонки з птиці та м’яса різної худобини...
Ось так і живуть ракошинські монахи, віддаючи Богу – Богове, а Кесарю – кесареве.