Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Поіменне голосування закарпатських депутатів за перспективний план

Поіменне голосування закарпатських депутатів за перспективний план

Насправді історичне для Закарпаття рішення - затвердження перспективного плану формування ОТГ, ухвалили на сесії обласної ради 26 вересня. Питання, яке ніяк не могли вирішити протягом останніх чотирьох років, нарешті ухвалили. Перспективний план формування територій громад Закарпатської області, який подав на розгляд Закарпатської обласної ради голова Закарпатської ОДА Ігор Бондаренко затвердили на сесії обласної ради. «За» проголосувало 37 депутатів, «проти»- 0, «утрималося»- 2, не голосували- 17. Cеред тих, хто не голосував за перспективний план ОТГ - представники «Єдиного центру», «Опоблоку» та «Відродження».

Досить несподіваною виглядає спільна позиція фракцій, які, як здається на перший погляд мають кардинально протилежну ідеологію. До речі, саме фракції «Відродження», «Опозицийній блок» та «Єдиний Центр» вносили пропозицію, аби перенести розгляд питання по ухваленню перспективного плану. Чому ці три партії знайшли спільну мову та мають спільну позицію з цього питання – залишається тільки здогадуватися.

Читайте також:  Урядовий проект передбачає на Закарпатті 40 ОТГ з урахуванням існуючих, перспективний план – 54 

Ну і нагадаємо, це – не перша спроба «Єдиного Центру» блокувати утворення ОТГ. До прикладу, ще в 2015, під час каденції обласної ради попереднього скликання, і було заблоковано утворення Тячівської ОТГ. І вже після голосування стало відомо, що не спрацювали картки двох депутатів, які голосували за перспективний план: у Романа Каптоли під час голосування за основу, та у Нелі Дан під час голосування за ухвалення перспективного плану в цілому. Заяви цих депутатів про те, що не  спрацювали картки, є у обласній раді.  Наводимо поіменний список результати голосування депутатів обласної ради.

Нагадаємо, що Закарпатська облрада ухвалила Перспективний план формування ОТГ.