Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Закарпатські рятувальники готуються до гірськолижного сезону

Закарпатські рятувальники готуються до гірськолижного сезону

Попереду на Карпати чекає гірськолижний сезон. Про те, аби відпочинок на високогір’ї був не лише комфортним, а й безпечним, дбають рятувальники гірської пошуково-рятувальної частини Аварійно-рятувального загону спеціального призначення Управління ДСНС України у Закарпатській області.

Отож головні сили гірських рятувальників, передусім, скеровані на заходи, що сприяють підвищенню рівня безпеки туристів під час відпочинку в горах. А для постійного вдосконалення своїх професійних навичок надзвичайники проводять  планові учбово-тренувальні збори. Сьогодні, 20 листопада, такі тренування провела Рахівська гірська пошуково-рятувальна група, куди входять рятувальники м. Рахів, смт. Ясіня, с. Лазещина та Кваси.

Читайте також:
Гірськолижні курорти України: проживання, як дістатись, карта схилів

У ході навчань, які проходили на одному із крісельних витягів гірськолижного комплексу "Драгобрат", відпрацьовувалися: евакуація потерпілих з крісельного витягу при його аварійній зупинці; визначення місцезнаходження на карті та місцевості, пошук потерпілих та надання допомоги постраждалим під час аварійної зупинки крісельного витягу, поглиблення навичок при використанні засобів супутникової навігації (GPS-навігаторів).

Основна ідея таких тренувань – передача навичок досвідчених рятувальників молодшим колегам; закріплення практичного досвіду роботи рятувальників при проведенні пошуково-, та аварійно-рятувальних операцій на випадок виникнення екстремальних ситуацій в гірській місцевості краю. Під час таких навчань підвищується рівень боєготовності гірських рятувальників, виховується згуртованість, відповідальність та взаємодопомога серед особового складу гірської пошуково-рятувальної частини, що також є одним з головних чинників під час рятування людських життів у горах.

Читайте також:
Зимові Карпати: найкращі фото з Instagram

Аналогічні тренування, як запевняють в У ДСНС України в Закарпатській області, згодом будуть проведені на горі Красія Великоберезнянського району (Ужгородська група) та на гірських схилах Міжгірського району (Воловецька група).