Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

В Україні запрацювали готелі

Опубліковано розпорядження Головного державного санітарного лікаря України від 18.05.2020 р. № 32 про проведення громадського обговорення деяких вимог до протиепідемічних заходів при послабленні карантину. З огляду на попередню практику, можна припустити, що вони будуть затверджені саме в такому вигляді, як оприлюднені для обговорення. Йдеться, зокрема, про тимчасові рекомендації щодо організації протиепідемічних заходів при роботі готелів.

Читайте також:
У МОЗ пояснили, чому заборонили роботу громадського транспорту та закрили парки

Окрім класичних і для іншого бізнесу вимог щодо температурного скринінгу усім працівникам та організації місця для обробки рук спиртовмісними антисептиками, встановлено й кілька специфічних вимог.

Так, дозволяється одночасне перебування відвідувачів у вестибюлі закладу з розрахунку не більше однієї особи на 10 квадратних метрів площі зали обслуговування. Допуск відвідувачів та перебування у готелі (поза номером) дозволяється лише у респіраторі або захисній масці (у тому числі саморобній), так, щоб були покриті ніс та рот.

Адміністрація готелю забезпечує та контролює виконання умов недопущення черг в місцях можливого скупчення відвідувачів (рецепція, вестибюлі, ліфтові холи тощо). В місцях потенційного скупчення відвідувачів повинно бути нанесене відповідне тимчасове маркування для забезпечення дотримання дистанції не менше 1,5 метри.

На рецепції готелю встановлюється захисний екран між персоналом та відвідувачами.

У готельних закладах забороняється робота конференц-залів, фітнес- та спа-центрів готелів.

Харчування в готелях може бути організоване шляхом доставки їжі в номери або на відкритих (літніх) майданчиках на відкритому повітрі.

Нагадаємо, що минулої доби на Закарпатті виявили кілька десятків нових інфікованих коронавірусом.