Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Митники вилучили автомобіль через підроблені документи

На митному посту «Тиса» Закарпатської митниці Держмитслужби припинено незаконне ввезення в Україну автомобіля «FORD KUGA», 2009 року випуску. Ввозив транспортний засіб громадянин України, який слідував із Німеччини.

Як підставу для переміщення автомобіля через митний кордон України, чоловік подав свідоцтва, договір купівлі-продажу та власноручно заповнену митну декларацію. Згідно з договором купівлі-продажу продавцем автомобіля зазначався громадянин, який проживає в Німеччині, покупцем – громадянин України, а вартість транспортного засобу становить 3700 євро.

Читайте також:
Розмитнення посилок на КПП "Тиса": перевізники прокоментували ситуацію

Під час здійснення митного контролю та митного огляду автомобіля, в салоні транспортного засобу серед документів митники виявили інший договір купівлі-продажу відповідно до якого продавцем автомобіля є німецьке підприємство, а вартість «FORD KUGA» – 6200 євро.

Таким чином, громадянин України перемістив через митний кордон України легковий автомобіль «FORD KUGA», з приховуванням від митного контролю, шляхом подання митному органу України, як підстави для його переміщення підробленого документа, а саме: договору купівлі-продажу, що містить неправдиві дані щодо продавця та вартості автомобіля.

Читайте також:
На Закарпатті знову розгорівся скандал, пов’язаний із прикордонниками

Зазначені дії мають ознаки порушення митних правил, передбаченого частиною 1 статті 483 Митного кодексу України. Наразі складено протокол про порушення митних правил, автомобіль вилучено до рішення суду.