Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

ЄС із 1 липня почне відкривати кордони для іноземців

ЄС із 1 липня почне відкривати кордони для іноземців

ЄС почне відкривати кордони для іноземців з 1 липня. Україна потенційно може увійти до списку країн, для яких знімуть обмеження в першу чергу, якщо відповідатиме визначеним критеріям. Як повідомляє кореспондент "Європейської правди", про це оголосила єврокомісар з внутрішніх справ Йлва Йоганссон.

ВІДЕО ДНЯ

"Після зняття контролю на внутрішніх кордонах країн ЄС ми пропонуємо відкритий і гнучкий підхід щодо зняття обмежень на поїздки до ЄС, починаючи з 1 липня", – заявила єврокомісар. З 1 липня обмеження знімуть для громадян країн, де епідемічна ситуація схожа або краща, ніж у ЄС. Відповідний список повинні будуть погодити країни-члени.

Читайте також:
Заробітчани повертаються в країни ЄС: на кордоні утворилась чимала черга
Реклама

Україна потенційно може увійти до списку, якщо відповідатиме визначеним критеріям. Окрім епідемічної ситуації, при прийнятті рішень про відкриття кордонів для громадян третіх країн будуть враховувати принцип взаємності.

Головними критеріями будуть кількість захворювань коронавірусом на 100 тисяч населення, тенденції розвитку епідемії та загальна ситуація з реагуванням країни на COVID-19 (система тестування, моніторингу, відстеження контактів, звітування, лікування).

Реклама
Читайте також:
Змінено правила в’їзду на територію Словаччини

Серед перших до цього списку потраплять країни Західних Балкан: Албанія, Боснія та Герцеговина, Косово, Чорногорія, Північна Македонія та Сербія. При цьому в разі зміни ситуації у певній країні обмеження можуть поновити. Також можуть відмовити у в’їзді окремому мандрівникові з країни, для якої обмеження зняті, якщо вважатиметься, що він "може становити загрозу для громадського здоров’я".

Для України рішення ще не ухвалене. Воно буде залежати, зокрема, від розвитку епідемічної ситуації. Також Єврокомісія закликає країн-членів зняти прикордонний контроль з понеділка, 15 червня. Це рішення не є імперативним: країнам-членам рекомендують відкрити внутрішні кордони з цієї дати, або "настільки швидко, як це можливо".

Реклама

Нагадаємо, Угорщина відкрила кордони для громадян трьох країн.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно