Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Закарпаття потрохи оговтується від наслідків негоди

Для повітряного моніторингу та вивчення масштабів лиха, завданого водною стихією, а також визначення просування паводкової хвилі, керівництво області, рятувальники та водники зробили обліт гвинтокрилом.

Комісія вивчила ситуацію в населених пунктах Рахівського району, зокрема наслідки підтоплень та руйнувань, пошкодження автошляхів та інших об’єктів інфраструктури.

Читайте також:
У кількох районах Закарпаття ввечері очікують грози

Керівник рятувальників Мирослав Щербей зазначив, що підрозділи ДСНС цілодобово працюють над ліквідацією наслідків негоди спільно з органами влади, місцевого самоврядування та іншими службами життєзабезпечення.

У Хустському районі фахівці ДСНС розчищають підмостові опори у с. Вишково для безпечного пропуску паводкової хвилі.  Окрім того, рятувальники допомагають лісівникам відновлювати автомобільне сполучення до присілку Стебний смт. Ясіня, а фахівці гірського пошуково-рятувального відділення на всюдиході "Богун" перевозять населення по тимчасово пошкодженій ділянці дороги. 

Читайте також:
Рятувальники показали наслідки негоди

Підрозділи інших районів приведені у режим підвищеної готовності та за необхідності можуть бути залучені до робіт. В Управлінні ДСНС України в Закарпатській області зазначили, що загалом відкачано понад 21 тис куб.м води з підвальних приміщень житлових будинків, з інших дворогосподарств вода зійшла самоплином. Рух автошляхами на всіх раніше підтоплених ділянках відновлено.

Нагадаємо, вчора в області готувалися до можливої евакуації людей.