Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

В Україні можуть знову запровадити жорсткий карантин, – ЗМІ

Заступник міністра охорони здоров’я України, головний санітарний лікар Віктор Ляшко заявив, що для введення повного карантину в країні не варто прив’язуватися до якоїсь дати.

Як сказав він у коментарі журналістам, на локдаун можна піти як раніше, так і пізніше. "Тут не я маю припускати, це питання до всіх. Ніхто нікого не буде закривати, якщо ми будемо дотримуватися протиепідемічних норм", – зазначив Ляшко.

За його словами, люди не дотримуються норми, поки хтось з їхніх близьких не потрапить до лікарні, особливо в реанімацію.

"Здається, що це така легка хвороба. Так, багато людей переносять її легко, але водночас носіння маски – це ще й турбота про оточення", – наголосив головний санлікар.

Читайте також:
Школи в Україні закриють на карантин після виборів? Озвучено прогнози

Він уважає, що межа для жорсткого локдауну не вибори або чиєсь бажання, а заповненість ліжок.

"Нині загальна кількість ліжок у першій і другій хвилях – понад 37 тисяч. З них зайнято 8946, тобто запас ще є. Я не прив’язувався би до дати, тому що на локдаун можна піти як раніше, так і пізніше", – розповів Ляшко.

На закінчення він закликав дотримуватися протиепідемічних норм – носити маски, зберігати соціальну дистанцію та мити руки. На думку головного санлікаря, якщо правила будуть дотримуватися, жодного локдауну бути немає.