Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Школи в Україні закриють на карантин після виборів? Озвучено прогнози

Школи в Україні закриють на карантин після виборів? Озвучено прогнози

Школи в Україні закриють на карантин після виборів? Озвучено прогнози

Кількість нових випадків COVID-19 в Україні стрімко зростає. Незважаючи на це, в Кабінеті Міністрів вирішили послабити карантинні обмеження, зокрема не зупиняти роботу навчальних закладів у "червоних" зонах.

ВІДЕО ДНЯ

Однак існує думка, що школи по всій Україні можуть перейти на тотальний карантин вже у жовтні і, ймовірно, це пов’язано це з місцевими виборами.

Що кажуть у Міністерстві освіти?

Реклама

На початку вересня у ЗМІ з’явилася інформація, що українські школи готують до переходу на дистанційне навчання вже наступного місяця. На користь цієї версії говорить і те, що в ВР 18 вересня в.о. міністра освіти Сергій Шкарлет заявив, що зараз учителі масово проходять розроблений за підтримки Швейцарії онлайн-курс для переходу на тотальну дистанційну освіту.

Читайте також:
Шкільні канікули 2020-2021: коли вони будуть та скільки відпочиватимуть діти
Реклама

Імовірність закриття шкіл на карантин прокоментував глава пресслужби МОН Валентин Колечкін.

"Міністерство освіти і науки України не володіє інформацією про те, що школи після місцевих виборів можуть закрити на карантин. На території регіону або окремої адміністративно-територіальної одиниці, на якій введено "жовтий", "оранжевий" і "червоний" рівень епідемічної небезпеки, додатково можуть застосовуватися обмежувальні заходи. Рішення про це ухвалює Державна комісія з ТЕБ та НС, а також державні органи та органи місцевого самоврядування", – уточнив Колечкін.

Водночас у міністерстві підтвердили, що посилено готуються до дистанційного навчання.

Реклама

"МОН разом із Мінцифри і міжнародними партнерами займаються розробкою проєкту "Всеукраїнська школа онлайн", яка функціонуватиме як онлайн-платформа – з відеоуроками, тестами і завданнями. У нас уже є готова демо-версія. Паралельно ми організуємо процедуру із закупівлі послуги створення контенту, а також ведемо переговори з організаціями дистанційного навчання, які можуть надати матеріали для розміщення. також МОН запропонувало директорам київських освітніх установ, у яких є великий досвід і передові технології для організації роботи, приєднатися до наповнення платформи і запустити пілот у школах", – розповів глава пресслужби.

Що кажуть у МОЗ?

Заступник міністра охорони здоров’я і головного санітарного лікаря України Віктор Ляшко пояснив OBOZREVATEL, чому в разі карантину не варто прив’язуватися до дати.

Читайте також:
У школярів восени можуть бути позапланові канікули. І це не через коронавірус

"Тут не я повинен припускати, це питання до всіх. Ніхто нікого не закриватиме, якщо ми будемо дотримуватися протиепідемічних норм. Люди їх не дотримуються, поки хтось із їхніх близьких не потрапить до лікарні, особливо в реанімацію. Здається, що це така легка хвороба. Так, багато людей переносять її легко, але водночас носіння маски – це ще й турбота про оточуючих. Кордон – не вибори або чиєсь бажання, а заповненість ліжок. На сьогодні загальна кількість ліжок у першій і другій хвилі – понад 37 тисяч. З них зайняті 8946, тобто запас іще є. Я б не прив’язувався до дати, тому що на локдаун можна піти як раніше, так і пізніше", – розповів Ляшко.

На закінчення головний санлікар закликав дотримуватися протиепідемічних норм – носити маски, зберігати соціальну дистанцію і мити руки. На його думку, якщо правила будуть дотримуватися, жодного жорсткого локдауну бути не повинно.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно