Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Владика Ніл вступив на єпископський престол

Інавгурація єпископа Ніла Лущака відбулася вчора, 27 вересня, в Ужгородському Кафедральному соборі. Про це повідомив настоятель собору Іван Тидір. Нагадаємо, 20 липня Папа Римський Франциск призначив Ніла Лущака Апостольським адміністратором Мукачівської греко-католицької єпархії.

"Я хотів би продовжувати, те що започаткував владика Мілан, найперше – це молитва, праця зі священниками, це євангелізація молоді, дітей, — сказав єпископ Мукачівської греко-католицької єпархії Ніл Лущак. — Те, що сьогодні так важливо для церкви – це також праця з бідними, старатися шукати убогих і їм допомагати. Через коронавірус багато людей залишилися без роботи, їм важко, і церква їх має бачити і допомагати".

Читайте також:
Володимир Зеленський відвідав один із відомих храмів Закарпаття

Понад 70 священників приїхали привітати владику Ніла зі вступом на єпископський престол, розповів настоятель Ужгородського Кафедрального собору отець Іван Тидір. 

"Владику Нілу я би хотів побажати дуже багато терпіння, тому що наша єпархія різношерстна, багато є національностей між греко-католиками, є багато релігій у закарпатців. У нас приблизно 450 вірників греко-католицьких, і треба дружити і з православними, із реформаторами, з римо-католиками, щоб з усіма жити у мирі та злагоді", — сказав настоятель.

Отець Іван Тидір розповів: знає владику Ніла ще з його студентських років, він навчався у семінарії під керівництвом отця. Докладніше про важливу подію для вірян – у сюжеті "Суспільного".