Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 310 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 17 400+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 800+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 15 000+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1800+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Степанов заявив про успіх карантину вихідного дня

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов вважає, що карантин вихідного дня дав результат, хоча українці не дуже дотримувалися обмежень і це лише попередні оцінки. Про це Степанов сказав сьогодні на брифінгу.

"У нас за минулу добу 14 496 захворівших. У минулий четвер, тиждень тому, було 15 331. І в нас сьогодні ще одужавших більше, ніж захворівших, другий день поспіль. У нас три тижні був карантин вихідного дня, були загальні обмеження по країні і більш жорсткий карантин на вихідні. М’яко кажучи, країна його не дуже добре дотримувалася, особливо в перші вихідні… 

Читайте також:
Чи буде їздити транспорт, якщо введуть жорсткий карантин

 

Максимальний ефект, на який ми розраховували, це зменшення захворюваності до 20%, виходячи з законів епідеміології і досвіду інших країн. Це був максимальний ефект, на який ми розраховували, але головна мета була збити це ураганне розповсюдження (COVID-19), зростання кількості хворих. Кінцеві результати ми побачимо, коли завершиться цей тиждень і ми зможемо порівняти статистику, але попередньо – якщо ми рівняємо день до дня – ми вже бачимо навіть зменшення не лише динаміки зростання, а й кількості захворівших", – зазначив Степанов.

Очільник МОзу заявив, що карантин вихідного дня від початку вводили на три тижні – і він завершився на минулих вихідних, 28-29 листопада. За словами голови МОЗ, зараз країна живе в умовах загальних карантинних обмежень, які раніше були визначені для помаранчевої зони епідемічної небезпеки.

Міністр додав, що люди хворіють і щодня в країні більше півтори тисячі госпіталізованих. Він закликав дотримуватися маскового режиму, дистанції та чистоти рук.