Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

На п’яти річках Закарпаття почався паводок

У Закарпатській області велика кількість опадів спричинила паводок, п’ять річок перетнули першу межу захисту. Йдеться про Тису, Латорицю, Боржаву, Пір’я та Тур’я.

Наразі паводкова хвиля йде по річці Тиса, рівень води в районі міста Чоп сягає 5 метрів. Річка Латориця в районі Чопа досягла рівня 6,88 метра. Піднявся рівень води в річці Боржава в районі села Довге до 2,57 метра і висота продовжує рости. Також перетнули першу межу захисту річка Пір’я в районі села Поляна та Тур’я в районі сіл Сімер та Тур’я Поляна.

Як прокоментувала ситуацію речниця закарпатського Управління ДСНС Наталія Батир, наразі немає загрози підтоплення населених пунктів.

Читайте також:
Сьогодні негода не закінчиться: синоптики озвучили нове попередження

"Продовжується вихід річок на заплавні території, очікуємо за прогнозом підтопленням місцевої дороги Ком’яти-Шаланки у Виноградівському район. Якщо почнеться також підтоплення населених пунктів, то будемо реагувати", – сказала Батир.

За її словами, напередодні рятувальники спільно з працівниками водного господарства області відкачували воду з каналів у селі Вільхівці. Якби цього не зробили, були би підтоплені дворогосподарства в заплаві річки Боржава, додала вона.

"Наразі в гірських районах дощ перейшов у сніг, тому ми очікуємо, що цей фактор зменшить рівень паводкових вод", – пояснила Наталія Батир.

Нагадаємо, на трасі Київ-Чоп у межах Закарпаття через негоду ввели обмеження для проїзду вантажівок.