Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Для захисту заробітчан: у Мукачеві підписали меморандум із чеською профспілкою

Для захисту заробітчан: у Мукачеві підписали меморандум із чеською профспілкою

Бути захищеним і отримувати гідну заробітну плату на чужині. Уже незабаром українці матимуть потужну кваліфіковану юридичну та соціальну підтримку за кордоном, де важкою працею заробляють, аби прогодувати свої родини. Відтепер проблеми з невиплатою зарплати на чужині залишаться позаду. У Мукачеві підписали меморандум на захист і повну підтримку українського заробітчанина за кордоном. Учасники – мукачівська профспілка «Партнер» і профспілкова організація іноземних працівників і працівників агентств Чеської Республіки.

Український заробітчанин почуватиме себе своїм, перебуваючи в будь-якій країні Євросоюзу – запевняють чеські представники. Всі працюватимуть на однакових умовах і більше українські заробітчани не залишаться наодинці зі своїми проблемами. Чеська профспілка заробітчан спільно з колегами профспілки Партнер захищатиме інтереси кожного українця, який звернеться по допомогу.

Читайте також:
Робота за кордоном: українських заробітчан чекають на сезонні роботи у Польщі

Проблема заробітчанства надважлива і найбільш актуальна не лише на Закарпатті, а й в Україні в цілому, тому підписанти меморандуму запевнили, українці, які працюють за кордоном, матимуть соціальний, юридичний та економічний захист.

"Оскільки зараз українці часто купують візи для того, щоб поїхати на якусь нелегальну роботу в Чехії, де їм можуть не виплачувати зарплату, погано з ними поводитись. А цей меморандум створений аби цьому запобігти і допомогти людям знайти себе в житті, свою працю чесно і відкрито за допомогою профспілки," – зазначає Радек Петржилка, голова профспілки іноземних працівників та працівників агентств Чеської Республіки.

Заступник голови профспілки Чеської Республіки Віктор Косина зазначив, робота профспілки побудована так, аби захистити кожного, навіть якщо він потрапив у ситуацію, яка здається не вирішуваною. Представники профспілки закликають кожного заробітчанина звертатися, адже захист і допомога знайдуться для всіх.

"Цей моморандум є першим кроком до співпраці між Україною і Чехією. Ми не хочемо обмежувась тільки цими 10 пунктами, які були сьогодні підписані в меморандумі, тому що, насправді, ця співпраця набагато ширша. Важливим є те, що Україна перша держава, з якою підписується подібний меморандум та, звісно, не останній, це буде розширюватися для інших країн. Все це робиться з одною великою і дуже важливою ціллю – надати всім рівні права в працевлаштуванні, рівні зарплати і рівні закони для всіх," – додає Віктор Косина, заступник голови профспілки іноземних працівників та працівників агентств Чеської Республіки.

Представники профспілок планують зустрітися і на території Чеської Республіки, де планують укласти офіційний договір про співпрацю. Крім того, запросять консула, аби засвідчити, що така проблема дійсно існує і над нею активно працюють в Україні.