Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Робота за кордоном: українських заробітчан чекають на сезонні роботи у Польщі

Робота за кордоном: українських заробітчан чекають на сезонні роботи у Польщі

Робота в Польщі приваблює чимало українських заробітчан. Популярністю користується як робота в Польщі для жінок, так і робота в Польщі для сімейних пар. Країна-сусідка цьогоріч чекає масового напливу заробітчан з України.

ВІДЕО ДНЯ

Наприкінці травня і в Польщі, і в інших країнах розпочинається активний сезон збору врожаю ягід, зокрема полуниці, смородини і  черешні. Тому зараз роботу за кордоном, і, зокрема, вакансії в Польщі шукають тисячі українських заробітчан. Водночас сезонним працівникам зрізали зарплату порівняно з доковідним періодом.

Про це йдеться в матеріалі видання "Страна". Для в’їзду в Польщу потрібен тест на COVID-19 (багато роботодавців компенсують витрати на нього) і дозвіл на сезонну роботу на 9 місяців, яке оформляють у візових центрах. Але попри це, робота в Польщі на місяць – саме те, що шукає багато заробітчан. Є й ті, хто пише в пошуковику робота в Польщі по біометрії.

Реклама
Читайте також:
Експерт дав сумний прогноз стосовно заробітчан

За словами глави польської національної асоціації виробників фруктів і овочів Вітольда Богути, у пік сезону польським фермерам потрібні близько ста тисяч робочих рук, і переважно це – українці. Самі поляки їдуть до Німеччини, де платять більше.

Реклама
Робота за кордоном: українських заробітчан чекають на сезонні роботи у Польщі – 01

Зарплату знизили через карантин. "У травні починається збір полуниці, платять 2,5-3,5 злотих за козуб (18-25 грн), а не 4-5 злотих (30-36 грн), як до пандемії", – пояснює фахівчиня із працевлаштування за кордоном Інна Миць.

Та навіть попри це сезонна робота за кордоном для багатьох українських заробітчан є привабливою. І хоча після пандемії коронавірусу зарплати знизили, однак навіть у сусідніх країнах можна заробити більше, ніж в Україні. Тому робота в Польщі для чоловіків, робота для жінок за кордоном і робота для сімейних пар для сотень тисяч українців залишається чи не єдиним способом заробити на життя.

Реклама
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно