Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 312 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 15 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 13 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 2000+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Вчені назвали овоч довголіття, який сповільнює старіння і зміцнює імунітет

Вчені назвали овоч довголіття, який сповільнює старіння і зміцнює імунітет

Результати дослідження показують, що покращити стан здоров’я та зміцнити імунітет допоможе фіолетова капуста, яку ще називають червонокачанною.

Науковці наводять дані, що у даному овочі міститься багато корисних речовин. Фіолетова капуста багата на вітаміни С, А, К, В6. Вона містить у собі калій, кальцій, залізо, магній, цинк, фосфор та інші мікроелементи.

Читайте також:
Відпочинок у Солотвині: які ціни у 2021 році

Червонокачанна капуста має велику кількість рослинних сполук, таких як каротиноїди і флавоноїди. Вони захищають клітини від пошкоджень, викликаних окислювальним стресом. Натомість антоціани – пігменти, які надають фіолетовій капусті її яскравий колір, зміцнюють імунітет.

Також дослідження показують, що рівень антиоксидантів у фіолетовій капусті у 4,5 рази вищий, ніж в зелених видах, що допомагає уповільнити старіння на клітинному рівні.

У фіолетовій капусті міститься сульфорафан, який позитивно впливає на роботу серця.

Вчені стверджують, що червонокачанна капуста допомагає у боротьбі із запаленням, яке вважають причиною багатьох хвороб. А ще вона сприяє роботі кишківника.

Часто задають питання, яка капуста корисніша: білокачанна чи фіолетова? Достеменно відомо, що червонокачанна містить більше вітаміну С за свою родичку. Також у ній більше у 5 разів каротину і у рази більше калію.

Раніше видання розповідало, що у ТСН розповіли про один із давніх рецептів, який готують на Закарпатті.