Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 312 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 15 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 13 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 2000+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • У цього місця особливі душа, характер та аромат: відомий телеведучий побував у Карпатах

У цього місця особливі душа, характер та аромат: відомий телеведучий побував у Карпатах

Сьогодні,13 червня, на каналі 1+1 вийшла фінальна частина першого сезону проєкту “Мандруй Україною разом з Дмитром Комаровим”. В останньому випуску ведучий розповів про Карпати, зокрема, про гуцульську столицю – Верховину, повідомив він на фейсбук-сторінці.  

Читайте також:
Відомого співака та телеведучого помітили на Закарпатті

Саме тут найцікавіше поринути у справжнє життя гуцулів, які з травня до вересня готують легендарні сири будз, вурду і роблять бринзу на висоті 700-1000 метрів. Ідеальна екологія. Неповторні сири, які не купиш навіть в елітному супермаркеті. Але головне – атмосфера. Наче потрапляєш в інший світ, вимір часу, з абсолютно іншими законами і традиціями.

Туди, де важливо підтримувати “вічний вогонь” ватри, яка в жодному разі не повинна згаснути. Де не дивуєшся історіям в стилі “вчора зустрів ведмедя”. Де на світанку п’єш парне молоко, дивлячись на Говерлу. І спішиш доїти сотні овець, кожна з яких дає лише 50-100 грам дорогоцінного молока. У цього місця свої особливі душа, характер, настрій та аромат. І абсолютна інша енергетика. Карпати – місце сили. Лише за пару днів я відчуваю, що “заряджаюсь” одними лише краєвидами. Але головне – чудові люди, які дарують своїм спілкуванням заряд позитиву, – зазначає ведучий. 

За словами Комарова, під час зйомок він знайшов нових друзів і тепер мріє коли-небудь побудувати дачу з видом на Чорногірський хребет, щоб надихаючись видами, писати книги про подорожі.

Сміливо рекомендую – заплануйте поїздку в Карпати. І не пропустіть сироварні. Цілком можна змотатися хоча б на день з будь-якого карпатського курорту. Із Буковелю до Верховини теж недалеко. І прохання: якщо будете в сироварні – купіть трохи сиру. З кожним роком сироварень в регіоні стає все менше (залишилося всього 12). Молоді люди розуміють, що вигідніше поїхати на заробітки в Європу, ніж за 1,5 тисячі євро 4 місяці важко працювати в горах. Також додає, що в наших з вами силах зберегти це національне надбання – достатньо заходити в гості та купувати сир. Дуже важлива держпрограма із захисту гуцульських традицій.