Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Сільські школи та бібліотеки отримають швидкий Інтернет

Кабінет Міністрів затвердив рішення про виділення 483 млн грн територіальним громадам для реалізації проекту «Інтернет-субвенція».

За інформацією Міністерства цифрової трансформації,  проєкт матиме соціальний ефект, оскільки завдяки йому вже цього року понад мільйон українців отримають можливість вперше підключитися до оптичного Інтернету.

Читайте також:
21 громада Закарпаття подала заявки для отримання інтернет-субвенції

Планується, що громади, які пройшли попередній відбір, отримають гроші з держбюджету для проведення прозорих тендерів, після чого провайдери почнуть розбудову мережі.

Очікується, що реалізація проєкту дозволить вперше підключити до оптичного Інтернету 3 652 сіл, у яких розташовано понад 11 тисяч соціальних об’єктів. Серед них – школи, дитячі садки, бібліотеки, будинки культури та інші об’єкти соціальної інфраструктури.

Окрім того, для кожного з об’єктів за рахунок субвенції буде забезпечене покриття Wi-Fi-мережею, завдяки чому кожен відвідувач зможе скористатися швидкісним інтернетом.

У  Міністерстві цифрової трансформації наголошують, що заклади, підключені за кошти субвенції, отримають безкоштовний швидкісний інтернет до кінця 2022 року.