Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Віктор Балога заявив, що Київ дав добро на кримський сценарій на Донбасі

Народний депутат України Віктор Балога звинуватив українську владу у тому, що вона погоджується на кримський сценарій розвитку подій на Сході України. "Київ дає добро на кримський сценарій на...

Народний депутат України Віктор Балога звинуватив українську владу у тому, що вона погоджується на кримський сценарій розвитку подій на Сході України.

"Київ дає добро на кримський сценарій на Донбасі, який може бути реалізований уже 9 листопада. Хоча, якщо ми розлучаємося, то для цього є більш дієвий і цивілізований спосіб. А саме – всеукраїнський референдум", - написав нардеп.

Також він розповів, що українську армію розвалювали протягом останніх років.

"Щоправда, є ще один метод зриву такого сценарію – силовий. Але, мілітарні методи себе вичерпали. Однієї віри у наші Збройні Сили і патріотизму, на жаль, виявилося недостатньо, для того, щоб протистояти одній із найсильніших армій світу. Збройні Сили України свідомо розвалювалися багато років і були добиті Януковичем. Можна, звичайно, продовжити класти у боях кращих синів України, але результат буде приблизно таким же", - зазначив Віктор Балога.

Також лідер "Єдиного Центру" висловив сподівання, що після розлучення Донбас повернеться до складу України.

"Особисто я, був і залишаюся прихильником цивілізованого розлучення з Донбасом через всеукраїнський референдум. І такий сценарій має ряд беззаперечних переваг:

1. Це серйозне зменшення ризику війни в сусідніх регіонах, адже зникають підстави для конфлікту.

2. Ми отримуємо повноцінне припинення бойових дій. Бо сьогодні вбивають щодня, не дивлячись на умовне перемир’я.

3. І найголовніше - ми отримуємо безпеку для кількох мільйонів громадян України, які проживають в районі АТО і у прифронтових зонах. А цих людей також вбивають щодня.

4. Цивілізоване розлучення залишає нам можливість цивілізованого повернення Донбасу в майбутньому", - прокоментував нардеп.