Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Політика
  • На Закарпатті збираються вирішити усі проблеми зі сміттям на найближчі 50 років

На Закарпатті збираються вирішити усі проблеми зі сміттям на найближчі 50 років

Мета – вивести стан справ з відходами в області на якісно новий рівень на наблизити поводження зі сміттям на Закарпатті до європейських стандартів. Саме це передбачає Меморандум про наміри, який сьогодні підписав керівник краю Василь Губаль з генеральним директором ТОВ "АВЕ Умвельт Україна" Миколою Бутенком.

Нагадаємо, що Василь Губаль з самого початку своєї роботи на посаді голови ОДА акцентував - кардинально змінити стан справ з відходами на Закарпатті одним зі своїх пріоритетів. Було ініційовано розгляд питань про розробку нової стратегії поводження з твердими побутовими відходами в області, й здійснено кілька принципових кроків для цього. Так,  йдеться організацію в області трьох великих сміттєсортувальних об’єктів. І зараз справа доходить до втілення цих планів, - стверджують у прес-службі Закарпатської ОДА.

У Меморандумі, який керівник області підписав у вівторок, 16 червня, закладено план дій, котрий дозволить вирішити проблему зі сміттям в області на найближчі 50 років. Адже в документ закладено підтримку можливості розвинути в області сучасну сферу поводження з відходами відповідно до європейських стандартів. Для цього розробляється відповідний інвестиційний проект. У його рамках – плани з проектування трьох сміттєпререробних заводів з функціями захоронення відходів, потужністю близько трьохсот тисяч тонн. Очікувані інвестиції становлять близько шести мільйонів євро для кожного об’єкту. Їхня робота має відбуватися згідно зі стандартами Євросоюзу. У підсумку передбачається утилізація та подальша переробка близько 40% пластику та повна переробка органічних відходів.

Зараз триває процес оформлення передпроектної документації. Загалом підписаний Меморандум передбачає підтримку інвестиційного проекту, але наразі не фіксує жодних договорів та зобов’язань області перед інвестором.