Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 310 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 17 400+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 800+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 15 000+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1800+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Одіозний Орбан кличе закарпатців на вибори і агітує за конкретних людей

Віктор Орбан, прем’єр-міністр Угорщини, закликав всіх угорців, що проживають на території України, взяти участь у виборах 25 жовтня й віддати свій голос на користь кандидатів – представників угорської партії.

«Важливо, щоб угорці з повною відповідальністю й найбільшою кількістю осіб були представлені в місцевій владі всіх рівнів», – сказав прем’єр після того, як 20 жовтня відбулася зустріч з Василем Брензовичем, головою ТУКЗ – КМКС. Віктор Орбан закликав піти на вибори й тих угорців, які приїхали з України в Угорщину й на даний період тут проживають, працюють або здобувають освіту, але мають право голосу в Україні.

Прем’єр-міністр наголосив: «Україна на початку свого оновлення і для країни кожен голос під час таких важливих виборів є значущим, навіть вирішальним».

На його думку, саме такими будуть і ці вибори наприкінці тижня. Про підтримку Закарпаття Орбан сказав, уряду Угорщини не було важко проявляти допомогу тому, що Закарпатські угорські організації, такі як, до прикладу, навчальні заклади та КМКС, пропонували готові плани для покращення життя закарпатських угорців. «В Угорщині теж не легке становище, також існують різноманітні труднощі, але їх не можна згадувати в купі з тими проблемами, які оточують щоденне життя угорців та українців по ту сторону від кордону та які їм доводиться долати», – підсумував Віктор Орбан.

Прем’єр назвав Закарпаття важливим регіоном Європи й наголосив, що хороші дружні відносини з українцями, сусідство та співпраця є дуже цінними.

«Ми хотіли би зберегти ці відносини й у майбутньому. Тому уряд Угорщини оголошує такі програми, які слугуватимуть розвитку всього Закарпаття», – додав він.

Василь Брензович після зустрічі щиро подякував угорському уряду за всебічну підтримку закарпатських угорців. Він також зауважив, що за прийнятим рішенням кабінету міністрів Угорщини закарпатські педагоги, медичні працівники, та родини, діти яких відвідують угорськомовні виховні заклади отримали значну допомогу.

«Все це було надзвичайно важливо, так як за умови важкого фінансово-економічного положення працівники цих галузей досягли би повного занепаду й шукали можливості виїхати із Закарпаття за кордон»,- сказав голова ТУКЗ – КМКС.