Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Павло Клімкін зробив гучну заяву про закарпатських угорців

Міністр закордонних справ Павло Клімкін нещодавно відвідав Закарпаття. Зокрема, побував у Берегові. Після цієї поїздки Павло Клімкін зробив гучну заяву про закарпатських угорців.

Міністр закордонних справ Павло Клімкін вважає, що Україна недостатньо зробила для угорської меншини, але зараз є шанс це виправити. Про це він заявив у відеоблозі на своєму каналі в YouTube за підсумками поїздки на Закарпаття.

"Маємо визнати, що недостатньо зробили для угорської громади. Але зараз якраз є шанс із цим надолужити", – підкреслив Клімкін.

Він розкритикував чинну методику навчання, яка, за його словами, не заохочує дітей угорської громади до вивчення української мови.

Читайте також: Міністр закордонних справ України: "Те, що я побачив на Лужанці, – тотальний жах"

"Немає вчителів, немає підручників, немає того простору спілкування", – відзначив міністр, додавши, що в угорській меншині добре розуміють, що "без української мови шляху вперед немає".

"Угорська громада – це невід’ємна частина України... Коли інколи читаєш у соціальних мережах, що угорці – контрабандисти або сепаратисти – це повна бредятина. Просто маємо працювати", – додав міністр.