Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Політика
  • "Воєнний стан вигідний лише одному кандидату", – Віктор Балога прокоментував рішення Петра Порошенка

"Воєнний стан вигідний лише одному кандидату", – Віктор Балога прокоментував рішення Петра Порошенка

Народний депутат України Віктор Балога прокоментував рішення Петра Порошенка ввести воєнний стан в Україні. Далі подаємо оригінальний текст нардепа.

"Ситуація в Керченській протоці не з простих. Нікому з нас не хочеться бачити як таранять і розстрілюють наш беззахисний флот. Це те, що не може не чіпляти за живе.

Але конфлікт із сусідом почався не вчора. Йому уже 4 роки. І раніше наші військові вступали в пряме протистояння з армією сусідньої держави. Зокрема, під Іловайськом. Але тоді від воєнного стану всіх відмовляли. Що ж змінилося сьогодні?

Як Захід оцінить цей інцидент і чию сторону займе – це велике питання. Не все в цьому конфлікті однозначно і я не виключаю, що він міг бути штучно спровокований заради перенесення виборів. Бо які задачі у Азовському морі допоможе вирішити воєнний стан? Збудувати за 60 днів флот? Сумніваюсь.

Читайте також:
Що таке воєнний стан: основні тези та відповідь на питання, які турбують кожного

Ми зібралися оголошувати Росії війну? Москва першим ділом перекриє нам "реверс газу зі Словаччини". І тоді кожен побачить наскільки ми стали енергонезалежні за останні чотири роки. І таких козирів у Росії багато. Ми оголошуємо воєнний стан, щоб навести порядок з п’ятою колоною? Не смішіть! Подивіться останні журналістські розслідування і побачите як вони дружать.

Їм потрібен воєнний стан, щоб перенести вибори? Це вже ближче до реальності. Бо воєнний стан вигідний лише одному кандидату і невигідний всім іншим. Воєнний стан дозволяє закрити рота кому потрібно. Закрутити гайки там, де вигідно. Показати всім, "які вони імпотенти і який я молодець". Чи готові вони ризикнути країною заради ще п’яти років при владі? Легко!

Тому на моє глибоке переконання, ми не повинні голосувати за воєнний стан в парламенті".

Як раніше інформувало інтернет-видання "PMG.ua", радник міністра внутрішніх справ України Зорян Шкіряк заявив, що на житті пересічних українців введення воєнного стану ніяк не відобразиться.