Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Спорт
  • Мукачівський орієнтувальник виборов бронзу на Чемпіонаті України

Мукачівський орієнтувальник виборов бронзу на Чемпіонаті України

Мукачівець Дмитро Терпай виборов бронзову медаль естафетного чемпіонату України зі спортивного орієнтування. Випускник мукачівської ЗОШ № 2 та Харківського національного університету імені В....

Мукачівець Дмитро Терпай виборов бронзову медаль естафетного чемпіонату України зі спортивного орієнтування. Випускник мукачівської ЗОШ № 2 та Харківського національного університету імені В. Каразіна ази орієнтування осягав у СК «Товариш». На чемпіонаті , що проходив у Києві, Дмитро виступав у складі збірної команди Харківської області.

Там само проходили й найпрестижніші змаганні зі спортивного орієнтування в нашій країні – командний чемпіонат України. Серед 51-ї збірної регіонів (більшість областей були представлені кількома командами) закарпатці , яких представляла команда ужгородського клубу «Максимум» (тренер Г.Фечо), зайняли скромне 39 місце. Серед особистих результатів виділимо друге місце на спринтерській дистанції Георгія Феча (на середній дистанції він був дискваліфікованим, а на довгій фінішував 30-м), четверте місце на довгій дистанції у групі спортсменів не старших 14-ти років Станіслава Паламарчука (9 – у спринті та 22 – на середній); шосте місце його однолітка Рустама Рахманова у спринті (19 – на середній та 36 – на довгій); дев’яте місце серед дівчат не старших 16-ти років Лоліти Рахманової на довгій трасі (18 – у спринті та 10 – на середній); 22 місце 15-річного Віктора Андрійковича на середній дистанції (31 – на довгій, 32 – у спринті).

Ужгородці Олексій та Віра Ждановичі прийняли участь у відкритому чемпіонаті Словаччини зі спортивного орієнтування на велосипедах, що проходив західніше Братислави. На цих змаганнях зібралися майже всі представники світової еліти, що готуються до найближчих етапів Світового кубку. На 21-кілометровій дистанції з результатом 50 хвилин 31 секунда переміг Мартін Шевчик, срібним призером став його товариш по збірній Чехії Радек Лаціга, бронзовим – росіянин Руслан Гріцан. Наш земляк фінішував тридцятим – через 9 хвилин після лідерів. Змагання жінок на 16-кілометровій трасі Віра Жданович закінчила на 42-й позиції, а до трійки призерів увійшли багаторазові переможниці світових першостей Маріка Хара (Фінляндія), Хана Байтошова (Словаччина) та Інгрід Стенгард (Фінляндія).

Наступного дня на 42-кілометровій трасі Олексій показав вже значно кращий результат, фінішувавши 19-м, а комплект медалей поділили між собою лідери збірних Росії (1-й Руслан Гріцан, 3-й – Віктор Корчагін) та Чехії (2-й Мартін Шевчик).

Олександр Цепурдей