Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Власників "євроблях" підставляють на серйозні штрафи

Власників "євроблях" підставляють на серйозні штрафи

Шахраї створили нову незаконну схему розмитнення автомобілів на європейській реєстрації. Про це повідомляє UBR. Так, на деяких митних пунктах, зокрема Курчуган (Одеська область) і Нові Яриловичі (Чернігівська область) за 300 доларів пропонують обнулити факт перезаїзду через кордон, а ще за 250 – розмитнити саму машину.

ВІДЕО ДНЯ

Схема побудована таким чином, що ці автомобілі роблять "тимчасовий" виїзд і подальший в’їзд в одному з двох позначених пунктів, а потім проходять процедуру розмитнення або в Одесі, або в Чернігові. Водночас власників машин запевняють, що нібито історія з РФ повністю "зникає" з поля зору митниці, і дії абсолютно легальні.

Однак юрист Іван Казачук попередив, що власник "євробляхи" отримає за цю схему штраф від 5 до 6 тисяч доларів відповідно до ст. 485 Митного кодексу України. Йдеться про незаконне використання пільг. По-перше, автомобіль, який заїхав з боку Росії, не має права виїжджати за межі митної території України з оплатою 8 500 грн (на нього не поширюється пільга). А по-друге – в’їжджати назад і здійснювати митне оформлення.

Реклама
Читайте також:
Євробляхи в Україні починають розмитнювати за новими правилами

Таким чином, авто розмитнюється за заниженою митною ставкою, що і вважається порушенням. У результаті такі "євробляхи" не можуть бути навіть законно вивезені, не кажучи вже про їхнє повторне ввезення та легальне розмитнення.

Реклама

Всіх, хто попався в руки шахраїв, через 3-5 місяців будуть чекати штрафи. Від 10 листопада, після закінчення терміну дії Закону №1402-ІХ, такі машини за Централізованою базою даних почне перевіряти управління з протидії митним порушенням, фіксувати правопорушення та притягати їхніх власників до відповідальності.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно