Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Гучне затримання заступника мера на Закарпатті: нові подробиці та фото

Гучне затримання заступника мера на Закарпатті: нові подробиці та фото
ВІДЕО ДНЯ

10 серпня детективи НАБУ за процесуального керівництва прокурорів САП викрили корупційну схему, через яку громаді Миколаєва завдано збитків у понад 26,8 млн грн. Йдеться про заволодіння бюджетними коштами під час виконання робіт з реконструкції Соборної площі у Миколаєві. 

Учасниками схеми слідство наразі вважає вісім осіб: заступника Миколаївського міського голови; першого заступника директора одного з департаментів Миколаївської міської ради; директорів шести приватних компаній, один із яких є чинним депутатом Одеської міськради.

Реклама
Гучне затримання заступника мера на Закарпатті: нові подробиці та фото – 04

Посадовців Миколаївської міськради та двох керівників приватних компаній затримали в порядку ст. 208 КПК України. Вирішується питання про повідомлення їм про підозру. Решті осіб про підозру повідомлено. Всім вісьмом учасникам схеми інкримінують вчинення злочину, передбаченого ч.5 ст. 191 КК України.

Реклама
Читайте також:
Спецоперація на КПП: затримали мера і його заступника

"Слідство припускає, що заступник Миколаївського голови намагався покинути територію України: його затримано у міжнародному пункті пропуску "Лужанка – Берегшурань", що на українсько-угорському кордоні. Мера Миколаєва також повісткою викликано до НАБУ для проведення слідчих (розшукових) дій", – зазначили в пресслужбі НАБУ.

У 2019 році департамент Миколаївської міськради оголосив тендер на виконання робіт з реконструкції Соборної площі у Миколаєві. Як встановило слідство, заступник Миколаївського голови і перший заступник одного з департаментів міськради, зловживаючи службовим становищем, за попередньою змовою із шістьома особами — директорами приватних компаній, забезпечили перемогу у тендері одного наперед визначеного ТОВ, яке і виконало роботи.

Реклама

Однак, як засвідчила експертиза, роботи проведено за завищеними цінами, в результаті чого завдано понад 26,8 млн грн збитків місцевій громаді. Досудове розслідування триває. Встановлюються інші обставини вчинення злочину.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно