Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Лісничого і ще двох чоловіків взяли під варту

Лісничого і ще двох чоловіків взяли під варту

Днями Ужгородський міськрайонний суд обрав запобіжні заходи трьом фігурантам провадження щодо допущення і сприяння незаконним рубкам на території держпідприємства «Мокрянське ЛМГ». Збитки від протиправних дій склали 5,3 млн грн.

ВІДЕО ДНЯ

Лісничого та його помічника взято під варту з можливістю внесення 2 млн 670 тис. грн застави кожному. Їх підозрюють у перевищенні службових повноважень за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28 ч. 3 ст. 365 КК України), а лісничого – ще й у службовому підробленні (ч. 1 ст. 366 КК України).

Майстру лісу, якому повідомлено про підозру за фактом службової недбалості, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України), обрано запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання.

Реклама
Читайте також:
Закарпатця засуджено за незаконну порубку дерев у лісництві

Як повідомляє Спеціалізована екологічна прокуратура обласної прокуратури, працівники лісоохорони допустили і сприяли проведенню на ввірених їм територіях лісництва незаконних рубок без жодних дозвільних документів. При ревізії виявилося, що таким чином зрубано 677 дерев різних порід, що приблизно можуть вмістити 13 вагонів вантажного потяга.

Реклама

Аби приховати факт протиправних дій, лісничий вніс в акт планової ревізії недостовірні дані та підписав його. Йшлося про те, що працівники лісництва не виявили незаконні рубки дерев при огляді місцевості, що насправді не проводився.

Слідчі п’ятого слідчого відділу ТУ ДБР, розташованого у м. Львові, продовжують досудове розслідування за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань ДСР Нацполіції.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно