Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Гучний скандал на Закарпатті: що накоїла група осіб

Гучний скандал на Закарпатті: що накоїла група осіб

Поліцейські Закарпаття припинили діяльність групи зловмисників, які налагодили схему з незаконної видачі сертифікатів про вакцинацію.

ВІДЕО ДНЯ

За продуманою фігурантами схемою, за грошову винагороду, клієнтам незаконно видавали ковід-сертифікати, при цьому щеплення вони не отримували.

В ході оперативних заходів правоохоронцям вдалося встановити, що організатором схеми є 49-річний закарпатець, який долучив до злочину власницю місцевої турфірми та медичних працівників одного з комунальних некомерційних підприємств Ужгородщини.

Реклама
Читайте також:
У школі на Закарпатті у вчителів виявили підроблені сертифікати про вакцинацію

Завданням організатора та підприємиці був пошук клієнтів та отримання і передача грошових коштів. Після цього дані замовників передавалися медикам, які, будучи авторизованими користувачами електронної системи охорони здоров’я, вносили в базу даних неправдиву інформацію про вакцинування.

Реклама

28 січня слідчі та оперативники поліції області, за силової підтримки бійців Роти поліції особливого призначення, провели 10 санкціонованих обшуків за місцем мешкання та роботи фігурантів справи.

Гучний скандал на Закарпатті: що накоїла група осіб – 01

Під час слідчих дій поліцейські вилучили техніку, ковід-сертифікати сумнівного походження та документи. Також у організатора вилучено велику суму готівки – 45 тисяч євро.

Реклама

За вказаним фактом слідчі поліції проводять досудове розслідування. 37-річна власниця турфірми та 49-річний організатор злочину підозрюються у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 362 Кримінального кодексу України. Також про підозру вже повідомлено одній з медпрацівниць за ч.3 ст. 362 ККУ.

Гучний скандал на Закарпатті: що накоїла група осіб – 02

Чоловіка поліцейські затримали в порядку статті 208 КПК України та помістили до ізолятора тимчасового тримання. Наразі вирішується питання щодо повідомлення про підозру медичним працівникам.

Фігурантам справи загрожує ув’язнення на строк від 3 до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років. Слідство у справі триває.

Гучний скандал на Закарпатті: що накоїла група осіб – 03
Гучний скандал на Закарпатті: що накоїла група осіб – 04
Реклама
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно