Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

На Закарпатті знешкодили злочинну групу

На Закарпатті знешкодили злочинну групу
ВІДЕО ДНЯ

10 лютого поліцейські Закарпаття припинили протиправну діяльність злочинної групи, яка займалася незаконним збутом психотропних засобів, що заборонені до обігу на території України.

У ході оперативних заходів правоохоронці встановили, що організатором злочинної схеми є 55-річний ужгородець. Маючи у власності мережу місцевих аптек, чоловікові було «зручно» організувати такий нелегальний бізнес, до якого він залучив ще шістьох людей віком від 30 до 50 років. Серед них і жінка-фармацевт, яка працювала в одній із аптек провізором.

Реклама
На Закарпатті знешкодили злочинну групу – 10

Відомо, що спільники лідера групи займалися пошуком клієнтів та безпосередньо реалізацією психотропів. Для цього вони використовували спеціальні Інтернет-ресурси, де приймали замовлення. Торгували зловмисники кількома видами психотропних засобів і розповсюджували їх не лише на Закарпатті, а і по всій території України – транспортували заборонений товар до Києва, звідки розповсюджували його по інших областях.

Реклама
Читайте також:
В області орудує банда, яка грабує машини

Поліцейські провели 19 санкціонованих обшуків за місцем проживання учасників угруповання, а також у приміщеннях аптек, які належать організаторові. Серед вилучених доказів їх злочинної діяльності: понад півтори тисячі психотропних засобів, понад 2 тисячі бланків для лікарських рецептів, комп’ютерна техніка, печатки.

"Крім того поліцейські вилучили близько 5 тисяч доларів, понад 61 тисячу гривень, банківські картки, а також 6 автомобілів, якими здійснювали транспортування психотропів за межі регіону", – розповіли у відділі комуніка ціїполіції Закарпатської області.

Реклама
На Закарпатті знешкодили злочинну групу – 11

Організатора злочинної групи поліцейські затримали в порядку статті 208 КПК України. Наразі він перебуває в ізоляторі тимчасового тримання. Йому та двом його спільникам, а саме 39-річному чоловікові та 38-річній жінці, за процесуального керівництва обласної прокуратури, вже повідомлено про підозру в скоєнні ними злочину, передбаченого ч. 3 ст. 307 Кримінального кодексу України (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут психотропних речовин або їх аналогів, вчинені організованою групою).

Наразі слідчі готують клопотання до суду для обрання підозрюваним запобіжного заходу та встановлюють роль інших учасників злочинної групи для надання їхнім діям правової кваліфікації. За скоєне зловмисникам загрожує позбавлення волі на строк від дев’яти до дванадцяти років.

До спецоперації були залучені слідчі Головного управління поліції області, співробітники Управління боротьби  з наркозлочинністю, співробітники кримінальної поліції. Силову підтримку надали  бійці Роти поліції особливого призначення.

На Закарпатті знешкодили злочинну групу – 12

Нагадаємо, днями у Мукачеві затримали групу наркоторговців.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно