Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Хустянин прикидався активістом та вимагав гроші у підприємця

Хустянин прикидався активістом та вимагав гроші у підприємця

Вчора, 19 березня, співробітники Головного управління Національної поліції в Закарпатській області затримали 32-річного хустянина під час вчинення ним злочину – вимагання грошових коштів у місцевого підприємця. Підозрюваний називався членом громадської організації «Доста Україна» та займався так званим «кришуванням» бізнесу.

ВІДЕО ДНЯ

В ході досудового розслідування поліцейські встановили, що наприкінці минулого року зловмисник зустрівся з працівниками підприємства на Рахівщині, яке займається питаннями благоустрою. Фігурант став вимагати у них грошові кошти, взамін на які обіцяв не втручатися у їхню діяльність, повідомили в Нацполіції Закарпатської області.

Не отримавши позитивного результату «активіст» став блокувати роботу підприємства, погрожував фізичною розправою, здійснював постійний тиск на працівників, використовуючи для цього соціальні мережі.

Реклама
Читайте також:
На Закарпатті 2 чоловіки зупиняли авто і вимагали в людей, які тікали від війни, гроші

Весь цей час зловмисник вів переговори з підприємцем на яких зазначав, що може зупинитися, якщо ті почнуть систематично сплачувати йому визначену суму грошей.

Реклама

Потерпілі вкотре не погодилися на такі умови та звернулися по допомогу до поліції. Правоохоронці провели ряд оперативних заходів та в результаті затримали зловмисника «на гарячому», в момент отримання ним грошей у сумі 14 тисяч гривень.

Окрім вказаного випадку поліцейські задокументували і попередні аналогічні факти вимагання та отримання фігурантом щомісячних поборів із закарпатських підприємців. Затриманому, за процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури, слідчі поліції повідомили про підозру за ч. 4 ст. 189 Кримінального кодексу України, тобто вимагання.

Відповідно до Закону України «Про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо посилення відповідальності за мародерство» цю статтю доповнено кваліфікуючою ознакою – вчинення злочину в умовах воєнного або надзвичайного стану. Таким чином підозрюваному загрожує позбавлення волі на строк до 12 років.

Реклама

32-річний хустянин наразі перебуває у ізоляторі тимчасового тримання. Слідчі готують клопотання до суду для обрання останньому запобіжного заходу і наполягатимуть на безальтернативному триманні під вартою.

Нагадаємо, двох закарпатців судитимуть за погрози та вимагання 120 тис. доларів США.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно