Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Кримінал
  • СБУ викрила групу осіб, які робили смс-розсилку із погрозами угорцям Закарпаття

СБУ викрила групу осіб, які робили смс-розсилку із погрозами угорцям Закарпаття

СБУ викрила групу осіб, які робили смс-розсилку із погрозами угорцям Закарпаття

СБУ заблокувала діяльність розгалуженої мережі ботоферм, що працювали на країну-агресора. РФ намагається розхитати внутрішню ситуацію в Україні і за допомогою фейків, пропаганди та нагнітання паніки.

ВІДЕО ДНЯ

Останні дні здійснено масову розсилку смс-повідомлень українською мовою з погрозами розправи над представниками угорської національної меншини Закарпаття. Анонімні погрози отримали не лише мешканці західних регіонів України, де компактно проживають як українці, так і угорці, а й мешканці інших регіонів України.

Мета цієї абсурдної інформаційної спецоперації російських спецслужб – зіштовхнувши сусідів лобами, підірвати європейську та євроатлантичну єдність.

Реклама
Читайте також:
Місяць незламності: Україна продовжує боротьбу з російськими окупантами

Служба безпеки України викрила групу осіб, яка на замовлення закордонного антиукраїнського центру РФ, відпрацьовувала ці інформаційні "вкиди", направлені на розпалювання національної ворожнечі та ненависті.

Реклама

Зловмисники діяли через мережу ботоферм, що розміщувалися у найбільших містах України, у тому числі: Київ, Дніпро, Одеса, Вінниця.

Під час обшуків в Одесі правоохоронці вилучили телекомунікаційне обладнання, сім-картки операторів зв’язку, серверне обладнання, записи, що підтверджують протиправну діяльність.

У межах кримінального провадження за ч.2 ст.110 Кримінального кодексу України тривають слідчі дії у інших областях країни.

Реклама

За версією слідства, діяльністю ботоферми на території України керував уродженець столиці, який наразі переховується за кордоном. До угруповання входило близько 20 осіб, з чітко розподіленими обов’язками: регіональні керівники, адміністратори сервісів та технічний персонал, що "працював" з "масами".

Наразі співробітники спецслужби встановлюють всіх "ботопрацівників". Відповідати за Законом доведеться кожному з окупантських посіпак, це лише справа часу.

Заходи із викриття незаконної діяльності проводили співробітники Управлінь СБУ в Одеській, Закарпатській та Дніпропетровській областях за процесуального керівництва прокуратури.

"Завдання агресора – посіяти паніку, наше – зберігати спокій та не піддаватися на будь-які провокації", – зазначили в СБУ.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно