Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Кримінал
  • За крадіжку "гуманітарки" саджатимуть у в’язницю: Зеленський підписав закон

За крадіжку "гуманітарки" саджатимуть у в’язницю: Зеленський підписав закон

За крадіжку "гуманітарки" саджатимуть у в’язницю: Зеленський підписав закон

Президент України Володимир Зеленський підписав закон щодо кримінальної відповідальності за використання під час воєнного стану гуманітарної допомоги для отримання прибутку.

ВІДЕО ДНЯ

Про це йдеться у картці відповідного законопроєкту на сайті парламенту.

Зазначається, що закон повернуто з підписом від президента 2 квітня.

Реклама

24 березня Верховна Рада України ухвалила Закон про внесення змін до Кримінального та Кримінального процесуального кодексів України щодо відповідальності за використання гуманітарної допомоги під час дії воєнного стану (реєстр. №7146).

Читайте також:
Чоловік викрав з крамниці гроші, які збирали на допомогу дитині
Реклама

Законом, зокрема, встановлюється, що використання під час дії воєнного стану гуманітарної допомоги, благодійних пожертв або безоплатної допомоги у значному розмірі не за цільовим призначенням, а саме з метою отримання прибутку або власного збагачення, – карається позбавленням волі на строк від 3 до 7 років з конфіскацією майна або без такої.

Ті ж дії, вчинені особою, яка раніше вчинила такий злочин, або за попередньою змовою групою осіб, або службовою особою з використанням влади чи службового становища, або у великому розмірі, – карається позбавленням волі на строк від 7 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.

Усі вказані вище дії, вчинені організованою групою чи в особливо великому розмірі, – караються позбавленням волі на строк від 10 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.

Реклама

Такі дії вважаються вчиненими у значному розмірі, якщо загальна вартість товарів, безоплатної допомоги або грошової допомоги у тисячу і більше разів перевищує установлений законодавством неоподатковуваний мінімум доходів громадян (від 17 тис. грн); у великому розмірі – якщо загальна вартість товарів, безоплатної допомоги або грошової допомоги у три тисячі і більше разів (від 51 тис. грн) перевищує установлений законодавством неоподатковуваний мінімум доходів громадян; у особливо великому розмірі – якщо загальна вартість товарів, безоплатної допомоги або грошової допомоги у п’ять тисяч і більше разів (від 85 тис. грн) перевищує установлений законодавством неоподатковуваний мінімум доходів громадян.

Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно