Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 310 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 17 400+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 800+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 15 000+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1800+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Судитимуть закарпатців, які продавали COVID-сертифікати

Судитимуть закарпатців, які продавали COVID-сертифікати
Фото: ілюстративне

Ужгородська окружна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно трьох членів організованої групи за фактом несанкціонованого втручання в роботу автоматизованих систем (ч. 3 ст. 28 ч. 2 ст. 361 КК України).

ВІДЕО ДНЯ

Слідчі під час досудового розслідування з’ясували, що троє мешканців Чопа налагодили схему несанкціонованого внесення до бази даних недостовірних відомостей щодо проведення громадянам вакцинації. У подальшому, без фактичного проведення щеплення, громадяни одержували відповідні довідки чи сертифікати про вакцинацію від COVID-19. Ціна такої "послуги" складала 4500-5000 грн з людини, – інформує пресслужба Закарпатської обласної прокуратури.

Читайте також:
На Закарпатті медсестра "заробляла" близько 500 тисяч гривень щомісяця
Реклама

Організатор групи координував роботу інших учасників, один із яких займався пошуком осіб, готових за оплату отримати фальсифіковані медичні документи. Безпосереднім виконавцем була місцева медсестра. Жінка під обліковими записами інших лікарів вносила до автоматизованої системи "eHealth" недостовірну інформацію про нібито проведення закарпатцям щеплень.

В межах іншого провадження розслідується і причетність до цієї схеми очільниці туристичного агентства з Мукачівщини, яка могла надавати членам організованої групи дані охочих скористатися такими протиправними послугами. Її підозрюють у пособництві в несанкціонованому втручанні в роботу автоматизованих систем (ч. 5 ст. 27 ч. 2 ст. 361 КК України).

Реклама

Обвинувальний акт скеровано до Ужгородського міськрайонного суду для подальшого розгляду.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно